Daccal Dacolva Dacoltam

 2009.02.19. 00:23

Most következzék egy 'vers' amit talán egy 3-4 éves gyermek irhatott.. Szerzője ismeretlen
 
Dackorszak
 
Nem, nem, nem, nem
nem, nem
nem, nem, nem, nem
nem, nem
 
nem, nem, nem, nem?
nem, nem!
nem, nem, nem, nem?!
nem, nem…
 
nem, nem, nem, nem
nem
nem
nem, nem, nem, nem
nem
nem
 
nem
nem, nem
nem, nem, nem
nem, nem, nem, nem
nem, nem, nem, nem, nem
 
nem, nem, nem, nem
nem, nem
nem, nem, nem, nem
nem, nem
 
nem… nem…
nem! Nem! Nem! Nem!
Nem… nem…
Nem? Nem? Nem? Nem?
 
Nem! nem, nem, nem!
Nem… nem?
Nem! nem, nem, nem?
nem, nem.
 
Nem vers ez nem
Nem nem
Nem rossz ez nem
Nem, nem
 
Nem én voltam nem
Nem, nem, nem

Címkék: vers dackorszak

Eszperente nyelv legyes elemmel

 2009.02.15. 19:44

Gondolom, mindenki tudja, hogy mi az a SICC. Természetesen a könyve gondolok. Persze, hogy mindenki ismeri, s aki nem annak nagyon nem volt jó gyerekkora, vagy szakkifejezéssel élve, volt gyerekszobája, csak nem engedték be.

Tehát, csendes délután, mint tegnap, amikor mellesleg épp 19 éve születtem meg, szóval tegnap ülök az ágyon, és ezt a fantasztikus könyvet olvasom, amikor eljutok ahhoz egy fejezethet. Eszperetne szótár.. Na mondom, nem kell nekem se több, valami átírok eszperentére. Persze maga a szótár ilyen szempontból használhatatlan, mert ahhoz kevés szó van benne, hogy konkrét dolgokat tudjon átírni az ember, de nem ijedtem meg, hiszen ezért van az én kicsi agyam

Először jöjjön az eredeti mű, ami maga is megérne egy külön bejegyzést.

"Szivárvány hidakon mászkálok az Isten teremtette égen. Ott vagyok az elmédben, ha tetszik, ha nem, segítek, és ígérem, szavamat adom rá, hogy megkapod a pónit karácsonyra a jézuskától. Csak ne sírj. Hidd el, szólok neki. Ez nem álom, ez a valóság. Az a valóság, amit a te álmaidból kovácsolt össze az Isten hatalmas kovácsa, csak azért, hogy a szivárvány hidakon rózsaszín pónik vágtathassanak át, míg egyszer csak le nem érnek a gyöngyöktől csillogó zöld füves rétre, ahol végül meghalnak izomsorvadásban."

 

És íme a sok eee

(azért látszik a mennyiség különbség..)

Ellen fekete; el mehetsz ezen pestre, s ezen lelsz engem, e Megnevezhetetlen teremtette egen. Meg lelsz engem eszedben, s kedvtelen kedved nem lehet ellenem, kezemet elveheted, s lelkemre eskethettek engem, ne legyek eretnek, s neked eresztek egy; egy meg egy meg egy meg egy nem kezest, melynek nem keskeny teste, nyerget emel.

Megnevezhetetlen gyermek, teste ember lepte terepre eredt le, s ennek emel ember estet, s e tett ez este lesz megteremve. De nem ejthet szemed egyetlen cseppet sem. Megnevezhetetlen gyermek neked ereszt egy teremtett nem embert, s ennek ereje engem terhel.

Ez nem lehetetlen, ez lehet, s lesz; ezt Te eszed emelte fel mennyekbe, s egybe tette; e Megnevezhetetlen nem kecses, egyemberes serege. Mert, ellen fekete testen melyen el mehetsz pestre, mennek, e nem keskeny testes, nyergeket emelgetett nem emberek, eget kergetve.

Ezer perc telt el, s leereszkedtek egy becses terepre, s ezennel nem kergetnek eget, csendben emelkednek fel mennyekbe, mert e szenvedett testek ereje ezennel nem termel.

 

 

Címkék: eszperente póni szivárvány kapa

Rotácionizmus

 2009.02.15. 19:39

A kezdet kezdetén még nem volt semmicsak az ég, és minden egyéb dolog, de úgye már mondtam, hogy nem volt semmi így az eget semminek veszem, akkor azt jelenti, hogy ténylegesen van olyan pocsolya amiben a semmi látszik.

Nem kellett sokat gondolkoznom ezen az egészen. Nem lesznek komoly, megható dolgok, csak színtiszta rotációs humor. Bár nyugodt szívvel mondhatnám, hogy bennem, és az ismerőseimben egy olyan fajta dolog alakult ki ami a szarkazmus és a 18-19 századi magyar humort képviselhetné egy humor fesztiválon.

Élvezzétek, remélem fájni fog.

Címkék: humor one kapa rotácionizmus

süti beállítások módosítása